Sedan vi kom hem från våra sommar-resor har jag nu i några dagar röjt, rensat, städat och sorterat. Det är inte första gången jag fylls av energi för såna projekt i feng-shui-anda när jag kommer hem från en semester. Och knappast den sista. Dock börjar det alltmera bli "lagom". Jag älskar känslan av att öppna ett skåp eller en låda och se att där ligger saker vi behöver och använder. Inte mer. Inte mindre. Precis lagom. Inget som ligger och stör och tar plats och energi i onödan.
 
Ju mer man rensar desto mer får man upp farten. Antagligen delvis för att man märker hur lite man saknar det man sorterat bort. Vare sig det står på sekundförvaring på vinden eller fått nya ägare.
 
Egentligen är ju nya ägare att föredra. Tänk vilken flerstegs-glädje!
 
Som igår när jag lämnade av några saker på en loppis. Jag var glad bli av med sakerna. Några kunder var väldigt glada över vad de fyndade i påsarna och lådorna- innan personalen ens hann packa upp och prissätta. Och pengarna går till välgörande ändamål och kommer till glädje även på det sättet. Kan det bli bättre? Glädje i så många steg! Och att sakerna kan glädja, istället för att stjäla min energi...
 
 
Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl mjöl
3 dl kokos
 
Gör såhär:
Rör ihop socker och smör poröst.
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda i resten av ingredienserna (rör först ut bakpulvret i mjölet) och fyll muffinsformar till 3/4.
Grädda i ca 10 minuter 200°C.
 
 
Anledningen till att vi tillbringat den gångna veckan i Säfsen är ju att sonen varit på Snowcamp där. En imponerande anläggning och camp-verksamhet. Hela sommarlovet anordnas snowcamp-läger där 70 barn/ungdomar per vecka kan hoppa på kvalitets-studsmattor, åka skidor på rails och i stora vattenhoppet samt chilla och träffa likasinnade och ha allmänt skoj. Man har olika "special-program" under de olika veckorna och just denna vecka var proffs-åkarna Jesper Tjäder och Oscar Wester på plats. 
 
Man kan också besöka lägerområdet på drop-in vissa dagar, samt boka mer "special-anpassade" events t.ex. för grupper. 
 
Det var häftigt att se skidåkarna i den drygt 30-gradiga värmen... Dock hade liiite lägre temperatur varit skönt då man ska vara aktiv...