Allt har sin tid... och varje resa har sin tid...

När jag var runt 20 och hade sommarjobbat ihop lite pengar styrde jag och en kompis mot Egypten på charter-resa. Egypten bjöd på sol, bad, snorkling, öken och pyramider. Trots att vi åkte charter var vi lite lagom äventyrslystna, inspirerade bl.a. av en (sommar-) jobbarkompis. 
 
En dag förirrade vi oss in på ett stort hotellområde med primärt skandinaviska, kanske rentav primärt svenska, turister. Av utbudet att döma behövde de som bodde där knappast lämna hotellområdet på hela semestern. Barn plaskade runt och skrattade och skrek och föräldrar softade i solstolar och försökte hålla sidorna i boken de läste torra från poolvatten och svett. Vilken mardröm, konstaterade vi snabbt och lämnade området så fort vi kunde (hitta ut därifrån). Att sitta i en solstol eller bada i poolen hela dagarna, vistas på hotellområdet mer eller mindre hela tiden och inte fatta några större beslut än typ vilken glass man ska välja framstod för mitt 20-åriga jag som en mardrömssemester. 
 
15 år senare återvände jag i minnet till detta "studiebesök". Ett antal år och två barn senare framstår samma mardröms-scenario som... en dröm... Helt enkelt den optimala semestern med två små barn... Allt serverat, från mat till underhållning och aktiviteter, i ett snyggt fräscht format. Dessutom gick drömmen att förverkliga och hade namnet Sunwing family resort. Sunwing family resorts är Vings egna familjehotell med "det absolut bästa de kan erbjuda barnfamiljer". Med, som Ving skriver på sin hemsida: "finslipning in i minsta detalj för att hela familjen ska få en så avkopplande och lyckad semester som möjligt. En sak har vi lärt oss: mår barnen bra gör föräldrarna det också. Men tvärtom är lika sant, mår föräldrarna bra gör barnen det också." Jag är beredd att hålla med. Lyckan var t.ex. stor när vi hittade svenska fiskbullar i hotellaffären, det enda ett sjukt barn kunde tänka sig att äta. Då är man glad att hitta en burk fiskbullar, till vilket pris som helst och 30 spänn framstår då som väldigt förmånligt för lite fiskbulls-lycka. 

Det finns tretton Sunwing Family Resorts. Vi har gjort fem Sunwing-resort-resor, till fyra av ställena; Cypern, Gran Canaria (två gånger), Mallorca och Rhodos. Barnen har då varit mellan 4 och 8 år. Sedan dök annat upp (husvagn och skidåkning?) och vårt resande övergick i en annan karaktär. Funderar dock på att åka till ett Sunwing även nu med lite äldre barn men konceptet har fått en hel del konkurrens av annat och är inte längre riktigt samma dröm för oss. Men vi har fått många fina minnen, upplevelser och sköna dagar på Sunwing. Och ibland behöver man de där dagarna när dagens största beslut är vilken glass man ska välja....
 
Vill man förresten läsa mer om Vings miljöarbete kan man läsa r. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Charter
3
Rosita

Vilken himla härlig blogg! Och jag instämmer med rubriken. Vi fick en sladdis (med 6 resp. 7½ års åldersskillnad till storasyskonen), så vi "backade lite" i resemönstret och har återkommit mycket till Sunwing Resorts. Inte bara för de enskilda aktiviteterna, barnvänligheten för den yngsta - men för att det har varit lättare att då kunna ge de större barnen "stimulans och uppmärksamhet" med t. ex kompisar att leka med och att föräldrarna har varit piggare trots sömnbrist med bebisen tack vare alla bekvämligheter. Nu blir den yngsta 4 år detta år, och för sommarsemestern har vi bokat en Sunwingresa. Första gången den lilla kan närvara i "egna aktiviteter". Vad ska vi föräldrar göra av all ledig tid? Ha ha. Ser fram emot en större smidighet också. Vi planerar för en roadtrip i USA om 2½ år. Vill att den yngsta ska vara närmare 6 år för en sådan resan.

Tack för en trevlig blogg!
Bästa hälsningar, Rosita - resglad 3 barnsmamma

Svar: Tack, och roligt att du hittat hit/ tittar in, och roligt höra om era Sunwing-erfarenheter, och roligt hitta DIN/ER blogg! Verkar vara en guldgruva, den ska jag fördjupa mig i...! Det är så roligt när man hittar intressanta bloggar att följa!
AktivaDagar

aina [fotoblogg]

Vilka härliga bilder! :)

Svar: Tack! Roligt att du tittar in!
AktivaDagar

Rosita

Tack snälla (har svarat också i min blogg). Nu följer jag dig på Insta också och ser fram emot att inspireras för fler aktiva dagar :)
Må så gott och hälsningar,
Rosita

Svar: Tack detsamma, på samtliga punkter! 😃
AktivaDagar