Jag har alltid varit en person som vill ha tillpuffade soffkuddar och "rena" städade ytor hemma. Var sak på sin plats. Snyggt och städat. Estetiskt tilltalande. Inte en massa tidninghögar, klädhögar och andra högar lite här och var. Och mitt tidigare intresse för inredningstidningar har väl inte direkt minskat utan snarare ökat dessa personlighetsdrag- och bördan. För det med tre övriga familjemedlemmar som inte riktigt är som jag på detta område blir det lätt en börda. Hur man än puffar kuddar och plockar undan högar så dyker det alltid upp nåt nytt att ta itu med. Eller- tjata på andra för att de ska ta itu med dem.
 
Och: var jag egentligen sånhär från början eller är det inredningstidningarna som skapat detta behov hos mig?
 
Ett av mina nuvarande utvecklingsprojekt är att lägga ner, eller iallafall down-shifta, på denna front.
 
Istället för att störa mig på det som "ligger fel" försöker jag tänka att högar med kuddar, kläder, tidningar, papper och annat tyder på att här bor det människor som LEVER. Har annat att göra än att puffa kuddar och piffa till här och var.
 
Och ärligt talat, vad vill jag bli ihågkommen som? Och uppfattad som även i levande livet? Hon med de perfekt puffade kuddarna och det alltid välstädade hemmet? Där en inredningstidning när som helst skulle kunna stiga över tröskeln och göra ett reportage? Eller hon som levde och var närvarande i nuet och det som händer? I livet?
 
Dock, mitt utvecklingsprojekt går lättare tack vare att vi down-shiftat även på antalet saker... Och slutat läsa inredningstidningar...