Peppade och inspirerade av besöken på låghöjdsbanan i Säfsen.
Nervösa men taggade för klätterparksbesöket på den förestående Tysklandsresan (som vi åker på som en av finalisterna i #bloggbussengoesbilsemester).
Och ändå på plats i Norrköping för att se Harry Potter-utsällningen som är på tillfälligt besök.
Det är bakgrunden till vårt besök i Sörsjöns äventyrspark utanför Norrköping. Ett besök som ger mersmak!
 
Extra roligt för oss är att en av instruktörerna är från Kristinestad i Svenska Österbotten, Finland. Att få instruktioner med lite österbottnisk klang känns extra tryggt när man själv har sina rötter där... och är "lite" nervös...
 
Vi är inga extrema äventyrare som kastar oss ut i (för oss) nya äventyr som detta utan att tveka eller vara nervösa. Men vi har märkt att man ofta kan och klarar mer än man tror. Och att det "läskiga" oftast istället visar sig vara väldigt roligt- bara man vågar testa!
 
Och det känns himla bra när man vågat utmana sina gränser och märker vad man klarar. När man tänker "Jag vågar inte-men jag gör det ändå". Går emot de där tankarna som säger att det inte går, att man inte kan och vågar-  och som gör att det känns farligt. Och istället tänker att det går. Att man klarar. Att det inte ÄR farligt fast det KÄNNS så... Så tänker jag och så försöker jag lära mina barn att tänka. (Dock ska man förstås hålla dig inom rimliga gränser.) Att lära sina barn detta kräver förstås att man lever upp till det själv, som en god förebild. Annars hade jag troligen aldrig klättrat i Sörsjön...
 
Men oj vad roligt det visar sig vara! Och lättare än jag trodde! Vilken kick! Och vad vi växer när vi klarar saker! Och vad vi vill klättra igen, och klara mer och högre nästa gång! 
 
Sörsjön är en av Nordens största äventyrsparker med höghöjdsbanor och linbanor för alla åldrar. 1500 klättermeter på 2-20 meters höjd fördelat på 15 olika banor! Det finns även en 375 meter lång zipline-linbana över sjön. 
 
Vi håller oss på de lägre banorna idag, och en lite högre. Den sistnämnda med fler ziplines. Dem vågar jag verkligen inte åka. Men jag gör det ändå och det är så häftigt! Vilken kick!
 
 
 Vi som klättrar. Man kan börja på denna lite mer behagliga nivå...
 
Elefanten och bobben på de lägre banorna är dock inte det lättaste att komma på. Hellre åker jag några ziplines än slänger mig på en sån här. Som vi skrattade lite åt på förhand och sa att de där måste man ju iallafall klara lätt...
 
 
 
 Zipline.
 
 
 
 
 
 
Denna  zipline-bana  vågade jag verkligen inte testa... fast jag gjorde det ändå...
 
 ...och vilken kick det var!
 
 
Man är säkert säkrad hela tiden... 
 
Nu vill vi klättra mer! Och, småningom, högre! Äventyret tar  dock på krafterna för oss nybörjare. Den ena aktiviteten brukar följas av den andra i vår (över?) aktiva familj med ett kort "vad ska vi göra nu" emellan... Men efter några timmars klättring somnar (!) de av oss som klättrat i en skön slummer i husvagnen mitt på dagen...  
 
 
Sofia

Ähtäri nästa år??
http://www.flowpark.fi/ahtarizoo/

Svar: Verkar helt klart intressant!
AktivaDagar

Johanna

så häftigt!! Håller med om det där med att testa gränser, vilken känsla efteråt! :)

Marina

Åhh va kul det verkar! Ska definitivt göra med barnen när de blir lite äldre. Ha det fint och lycka till med nya äventyr!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress