Vi har ju alla en massa tankar om oss själva. Hur vi är, eller hur vi tror att vi är. Skapade i våra huvuden och i våra tankar, i samverkan med våra erfarenheter och mötet med omvärlden och andra människor.
 
Mina bilder av mig själv har varit såna som att jag...
 
...är en sån som är klumpig och har dålig balans och därmed är dålig på en massa saker, som att klättra i klätterställningar... (vilket jag därmed undvikit att göra...)
 
...är en sån som aldrig kan lära sig sånt som att åka skidor...
 
...är en sån som avskyr att vara i skogen och står på en sten och suckar och slåss med myggen när jag är tvungen att plocka nåt liter lingon till skolans lingonsylt...
 
...är en sån som är dåligt på en massa saker (kanske det mesta eller rentav allt) som har med fysisk aktivitet att göra och därmed blir vald sist i brännbolls-laget på skolgympan. Och kommer sist i de grenar jag motvilligt deltar i på skolans friluftsdag... Och kommer sist eller nästsist i Cooper-testet...
 
... är en sån som gympaläraren ler lite år när jag klagar över ont i benhinnorna. För att det liksom låter så osannolikt att jag skulle ha sprungit så mycket att jag ens skulle ha kunnat få ont i benhinnorna av det...
 
o.s.v.
 
Och frågan är väl vad som var på riktigt, vad som var i mina tankar och vad som blev självuppfyllande profetior. Man blir lätt så som det förväntas att man ska vara. Och då kanske man inte ens försöker förändra, eller förändras. Och man kanske inte ser att man har någon valmöjlighet. 
 
Men trots ovanstående har jag, konstigt nog, försökt hålla igång kroppen någorlunda genom åren, även om det gått i perioder och även om jag aldrig blivit vältränad. Och kanske har jag till viss del rört på mig för att inte "en sån som är riktigt tjock" också. (Lite tjock kände jag ju mig redan). 
 
Med denna som bakgrund: Desto häftigare att börja förändra bilden av sig själv.
Även om det tar tid. Och de gamla bilderna inte helt vill ge vika. Fast andra tankar och bilder tar plats.
 
Tankar och bilder som att jag är en sån som... 
...visst kunde lära mig åka slalom... 
...klarar att svänga och bromsa och åka lift med snowboard- och kanske kan lära mig ÅKA...?!
...älskar att vara i skogen...
...vågar cykla över rötter och nerför berg...
...tycker det är roligt med hinderbanor och klättergrejer...
...KAN bli stark...
...tycker att mat och fika smakar bäst utomhus...
...vill ha mer och mer av livet utomhus...
...hittar barr i min ryggsäck...
...o.s.v...
 
Och apropå denna blogg så kanske någon tror, av namnet att döma, att det är en träningsblogg. Aktiva dagar. Det är det inte. Det är en blogg om olika slags aktiviteter på resande fot och i vardagen. Skildrat av mig medan jag (och min familj) upptäcker nya saker på resan genom livet... Om livet och oss själva och vad vi kan, vågar och klarar... Vilket ofta är mer än vi först tror...
 

 
Vad har vi byggt för väggar i våra tankar- om vad vi kan och inte och om hur vi är?
Vad händer om vi går utanför gränsen, utanför boxen, utanför comfort zonen?
Kikar bakom väggen?
Vem hittar vi där?
 
 
 
Husvagnsfamiljen

Härliga tankar - kanske skall göra en sådan lista - JAG KAN INTE

Svar: ...och sedan tänka runt den... är det verkligen så... eller kan jag...!?!
AktivaDagar

Lena

Himla bra inlägg. Ja, bilden av sig själv är säkerligen rätt skruvad. Vilken tur att man kan omvärdera den! Det är ju bättre att ha en positiv bild om sig själv än tvärtom. Precis som du säger, allt blir ju självuppfyllande. Så vad härligt när det blir positiva spiraler istället.

Härlig bild. Kul att se lite mera av dig!

Kram Lena

Svar: Tack! Och ja, det är ju dessutom många fler områden än dessa som styrs/påverkas av de bilder och tankar man har... om vem man är och vad man kan, eller inte kan...
AktivaDagar

Annika K

Stämmer så bra, och måste också säga att det där är ett härlig foto på dej!!

Svar: Tack, och roligt att du tittar in!
AktivaDagar

Freedomtravel

Sant! Visst är det lätt att få en bild av sig själv av sånt man inte kan, och sen är det ju en enkel väg att undvika. Bra mycket modigare att våga ge sig i kast med det! Jag hade länge en bild av mig själv att jag inte kunde laga mat, haha, men det har jag utmanat. Sen har jag en bild av mig själv att jag inte kan dansa och sjunga... det är en värre utmaning måste jag säga... Men du har ju verkligen vågat, och det utvecklas man ju förstås av!

FriluftsEmma

Vilket intressant inlägg och jag håller helt och hållet med! Jag har också övervunnit mycket som jag inte trodde att jag någonsin skulle klara och det är dels därför som jag älskar att utmana mig själv.
Älskar din blogg!

Ann-Charlotte

Härlig bild :-)

Elin

Tack för det här inlägget! Det är verkligen inte den bilden som jag har fått av dig i bloggen, du inspirerar mig med dina resor och upplevelser. Med det här inlägget fick jag känslan att "Du är ju som jag". Och det betyder ju att jag också kan ha ett aktivt liv!

Svar: Tack för kommentaren! Och roligt att du läser här! Inser nu att man verkligen kan få fel bild av mig i bloggen i övrigt så tack vare din kommentar har jag ändrat lite i min profil-text! Varmt tack! Och JA; kan jag så kan du!
AktivaDagar

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress